Gode råd
- Hent en idéliste her.
- Ha’ tillid til at din krop kan klare det - den er skabt til netop dét og skal nok stå prøvelserne igennem.
- Gennemtænk fødselsforløbet, som du ønsker dig det, men planlæg ikke detaljeret - ha’ mentalt plads til , at fødslen kan tage en uventet drejning eller at din krop kan reagere anderledes end forventet.
- Træk vejret - det er det eneste, du behøver at tænke på, din livmoder klarer resten af arbejdet, hvis bare den har ilt nok.
- Lav generalprøve med fødekarret - det er uvurderligt, selv for de mest rutinerede.
- Overvej grundigt om eventuelle søskende skal deltage ved fødslen og hvem der skal passe dem, hvis de skal være til stede i hjemmet.
- Fortæl din mand (eller anden fødselshjælper) alt det, han gør rigtigt. Spørg ligeud efter de ting, du godt kunne tænke dig.
- Hvordan ønsker I at dagene efter fødslen skal forløbe? Har I brug for ro og fred til at lære den lille nye at kende, uden mange besøg eller vil I gerne have familie og venner i huset?
- Se fødslen som en styrkeprøve, du har alle odds for at vinde. Betragt dig selv som kompetent, veludrustet udøver, ikke som offer eller passiv tilskuer
- Sæt lyd på, hvis det virker naturligt. Brug lyde som ”åbner”, dvs ”aaa” eller endnu bedre ”Jaaaaa”.
- Er der et bestemt sted i huset, I ønsker at fødslen skal foregå, eller vil I lade tilfældighederne råde?
- Betragt veerne som dine hjælpere, dem der bringer dit barn til dig. Jo stærkere veer, jo tættere på er dit barn.
- Luk ørerne for omverdenens bekymringer – tal med din jordemoder.
- Praktisk råd: Et alternativ til en pumpe for at få vandet ud af fødekarret, så kan man fylde en vandslange med vand og derefter lægge den ene ende i karret og den anden ende i feks. kloaken - så løber vandet af sig selv ud - der skal bare være fald på slangen.
Disse råd kommer fra denne fine samling af fødselsberetninger, lavet af vores brugere.