fødselsforberedelsestilbud

Fødselsforberedelse kan opdeles i mental fødselsforberedelse og fysisk forberedelse.

Den mentale forberedelse består både i at tilegne sig viden om hvad en fødsel er, forventningsafstemme sine ønsker og behov med omgivelserne, og gøre sig selv bevidst om egne ressourcer og behov.

En god vejledning i graviditeten kan hjælpe dig / jer til at få en bedre forståelse og oplevelse af fødslen.

Mange kvinder udtrykker angst for at skulle føde, og da det forholder sig sådan, at angst skaber smerte, og smerte skaber spænding og modarbejdelse af fødslen, så vil en del kvinder opleve fødslen som voldsom, hvis ikke de i graviditeten har fået vejledning til, hvordan en fødsel kan tackles positivt.

I konsultationerne i Hjemmefødselsordningen har vi tid til at tale om mange af de ting, der er gode at vide, når man skal føde. Du vil få mulighed for såvel individuel fødselsforberedelse som gruppeundervisning.

Alligevel kan det være en fordel at supplere konsultationerne med anden fødselsforberedelse. Mange fødselsforberedelsestilbud kombinerer konkret viden om den fysiske fødsel med vejrtrækningsøvelser og motion for gravide.

Det er af stor betydning at holde sig i god form i graviditeten, da en veltrænet krop dels nærer barnet bedre, føder bedre og har lettere ved at komme sig efter en fødsel. Motion giver større velvære, og det kan være lettere at tænke på sig selv som aktiv til fødslen, hvis man er vant til at bruge sin krop.

Motion kan forebygge bækkengener, og desuden stimuleres barnets balancesystem i positiv retning, når man som gravid bevæger sig.

Vi har fødselsforberedelse følgende steder: 

Slagelse

Drop In Gravid/Barselsyoga. 
Yoga Tribe – Slagelse
Klingeberg 14, 2.sal,  4200 Slagelse

 Hver tirsdag kl.11.00-12.00

Tilmelding og betaling via mobilepay 50kr til 23 41 71 94
(skriv gravidyoga og dato) inden kl.22 mandag aften

 Underviser Sara Quist 

(Uddannet Yogalærer, ernæringsterapeut og sygeplejerske)

Gæsteunderviser  Jordemoder Susanne Warming kommer ind imellem om tirsdagen fra kl. 12-13
og fortæller om fødslen, og om hvor genialt naturen har sørget for både at guide mor og passe på baby under fødslen.

 Datoer for dette annonceres på Facebook "Yoga Tribe - Slagelse" og Facebook "Hjemmefødselsordning Sjælland"

Slagelse

 
Teoretisk fødselsforberedelse:

Jordemoder Susanne Warming, har fødselsforberedelse for par.

Vi mødes 3 aftener på Antvorskov Skole i Slagelse.

Tilmelding på: http://www.fof.dk/sydvest/Kursusoversigt/foer-og-efterfoedsel/for-gravide

På holdet her, vil I blive klar over, at der virkelig er noget at glæde sig til. At fødslen ikke blot er et nødvendigt onde for at få et barn. At kroppen har fuldstændig styr på processen – at det mest af alt handler om at give kroppen lov til at gøre det flotte arbejde, uden at blive modarbejdet.

Der vil blive givet indsigt i fødslens fantastiske verden og kvindekroppens mange ressourcer. Og der vil blive givet konkrete og brugbare ”værktøjer” til gavn for fødslen, således at fødslen kan blive en tryg og positiv oplevelse for både mor, far og baby. Der vil blive lagt vægt på partnerens gode og uundværlige støtte gennem både graviditet, fødsel og barsel.

Vi kommer bl.a. ind på: Forberedelse i graviditeten - Fødslens faser - Hvordan man samarbejder med veerne - Vejrtrækning/afspænding - Hvile/fødestillinger - Naturlig og medicinsk smertelindring -  Fødsel ”på land” og i vand - Barnets oplevelse af fødslen – Når fødslen går anderledes end ventet ; hvordan man så hjælper kroppen ind på sporet igen - Sugekop - Kejsersnit - Praktisk forberedelse - Valg af fødested - Den første tid som familie - Amning.

Slagelse

Jordemoder Mie Vincentz Abkjær fra Hjemmefødselsordning Sjælland har fødselsforberedelse her:
https://www.facebook.com/events/269253623793941/?ti=cl


 

Asnæs Svømmehal

svoemme-1

Hver mandag kl. 10:00 - 12:00.
Kontakt Jordemoder Mie Hammershøj
Ring på tlf. 2746 0185


Køge Svømmeland

svoemme-2

Gymnastik i vand for gravide og fødselsforberedelse gennem FOF.

Ring på tlf. 56 65 53 22


Sosu Vestenborgsalle 78 4800 Nykøbing F

Afspænding, der styrker kropsfornemmelsen, åndedrætsøvelser og samvær med andre gravide. Underviser yogainstruktør Yogendra og gæsteunderviser jordemoder Tina Lysgaard.

Se mere info på http://www.yogendra.dk/


Sundhedscentret Sankelmarksvej 10 4760 Vordingborg

Yoga øvelser som sikkert og blidt vil gavne dig under hele graviditeten. Ryg og mavestyrkende øvelser, træning af musklerne i bækkenbunden, åndedrætsøvelser, afspændings og smertelindrings metoder, fødestillinger og bevægelse under fødslen.

Underviser yogainstruktør Camilla Netterstrøm og gæsteunderviser jordemoder Tina Lysgaard.

Se mere info på http://www.fof.dk/ (Sydøstsjælland) og http://www.camillanetterstroem.dk/


Osteopaten Næstved Rygcenter Eskadronvej 4 D 4700 Næstved

Nyd din graviditet og forbered dig godt til fødslen. Yogaøvelser, venepumpe og åndedrætsteknik, forbereder dig både fysisk og psykisk, lærer dig at lytte til kroppens signaler og støtter dig under selve fødslen. Ved at træne bækkenbundsøvelser allerede under graviditeten, vil du også langt hurtigere og bedre komme i form efterfølgende. Hver lektion afsluttes med afspænding og visualisering. Underviser yogainstruktør Birgitte Løvschall Dietz.

Se mere info på http://www.fof.dk/ (Syd- og Vestsjælland)


 

Ønsker du at se, hvad der ellers tilbydes af fødselsforberedelse og efterfødselstræning i Region Sjælland, kan du se nærmere her:
 

https://www.facebook.com/groups/2216573095286298/?ref=group_browse_new 

 

 

Region Sjælland